HAKKIMIZDA
Program 2018-2019 eğitim öğretim güz döneminde öğrenci alımı gerçekleştirmiş olup 40 kontenjan ile eğitim öğretimine devam etmektedir. Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “Sosyal hizmet” alanında Ön lisans derecesi ile mezun olurlar.
PROGRAMDAN MEZUN OLANLAR: Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Sosyal Hizmet alanında önlisans diploması verilir ve Sosyal Hizmet önlisans derecesi almaya hak kazanırlar.
MEZUN İSTİHDAMI: Bu bölümden mezun olduktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, SGK, Darülaceze Müessesesi Müdürlüğü, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Üniversiteler, SHÇEK, İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlar ile bu kurum ve kuruluşların taşra teşkilatlarıdır ve sosyal çalışmacı olarak görev yapmaları mümkün olacaktır.
YETERLİLİK KOŞULLARI ve KAZANILAN DERECE: Bu programdan mezun olmak için gereken minimum mezuniyet kredisi; 90 zorunlu, 30 seçmeli olmak üzere 120 AKTS’dir.
Programın öğrenciye kazanımları aşağıda maddeler halinde verilmektedir.
1. Sosyal hizmetler alanında bilgi sahibi olma ve kullanma becerisi
2. Sosyal sorunlara çözüm olacak toplumsal kaynakları araştırma becerisi
3. Etik ilkelere bağlı kalarak çalışma becerisi
4. Amaçlar çerçevesinde plan yapma, plan uygulama ve sonuçları eleştirel olarak değerlendirebilme becerisi
5. Kendi kişisel-mesleki gelişimlerini sürekli olarak denetleme becerisi
6. Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve becerileri kullanarak ilgili kişi ve kurumları bilgilendirme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarma becerisi
7.Alanında geçerli bir yabancı dilde mesleki iletişim kurma becerisi
8. Alanıyla ilgili temel bilgisayar teknolojisini kullanabilme becerisi
9. İnsanlara çevreleri ile ilişkinin başlatılması ve geliştirilmesinde yardım etme becerisi
10. Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranma ve katılma becerisi
11.Farklı mesleklerden gelen kişilerin getirdiği katkıların farkında olma, takım ruhuna sahip ve takımın bir üyesi olmanın bilinciyle etkin bir şekilde sorumluluk alabilme becerisi